Με ό,τι πιο σύγχρονο από πλευράς αυτοκινήτου, το Skoda Fabia R5 και με την υποστήριξη της Skoda Motorsport θα είναι παρόντες στο Ράλι Ακρόπολις φέτος οι Λάμπρος Αθανασούλας και Νίκος Ζακχαίος. Το ελληνικό πλήρωμα που μέχρι στιγμής έχει πετύχει την κορυφαία διάκριση Ελλήνων στον εθνικό μας αγώνα, με τη νίκη στην κατηγορία παραγωγής το 2009 (και τότε με Skoda Fabia), καταφέρνει έστω και την τελευταία στιγμή να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για τη φετινή συμμετοχή. 


Αυτό χάρη στο Ίδρυμα Λάσκαρη, που προχώρησε στη μεγάλη χορηγία, ώστε όχι απλώς να εξασφαλιστεί το Skoda Fabia R5 αλλά και η υποστήριξη εργοστασιακού επιπέδου. Στοιχεία που καθιστούν τη συμμετοχή των Αθανασούλα – Ζακχαίου πολύ δυνατή και άκρως ανταγωνιστική ακόμη και ανάμεσα στα κορυφαία πληρώματα του ERC
 
Κάπως έτσι δημιουργείται η Lascaris Foundation Team Greece η οποία από ελληνικής πλευράς θα συγκεντρώσει πάνω της όλα τα βλέμματα δεδομένου πως υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού έχει δηλωθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για τη συγκομιδή βαθμών. 
 
Αυτή τη στιγμή οι κορυφαίες θέσεις στο ERC «παίζονται» ανάμεσα σε συμμετέχοντες με αυτοκίνητα της κατηγορίας R5 όπως o Kajetan Kajetanowic με Ford Fiesta R5 και ο Graig Breen με Peugeot 208 T16. To Skoda Fabia R5 που είναι το τελευταίο από τα κορυφαία αυτοκίνητα της κατηγορίας έλαμψε στα χέρια του Jan Kopecky στο Ράλι της Τσεχίας και η παρουσία του στην Ελλάδα στα χέρια του Αθανασούλα είανι αρκούντως σημαντική μιας και είναι από τις πρώτες του εμφανίσεις στο φετινό ERC
 
Στα πρώτα του λόγια μετά την επισημοποίηση της συμμετοχής ο Λάμπρος Αθανασούλας είπε: "Η προσπάθεια για τη συμμετοχή  μας στο Ράλι Ακρόπολις καρποφόρησε πραγματικά την τελευταία στιγμή, χάρη στη μεγάλη χορηγία του Lascaris Foundation. Είναι εξαιρετικά σημαντικό,  εν μέσω κρίσης, να υπάρχουν οργανισμοί που στηρίζουν τις προσπάθειες Ελλήνων αθλητών να διακριθούν σε διεθνές επίπεδο. Τους ευχαριστώ από καρδιάς και υπόσχομαι από την πλευρά μας, ο Νίκος και εγώ, να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα."

Το Lascaris Foundation είναι ένα οικογενειακό, μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, με έδρα την Ζυρίχη της Ελβετίας, με αντικείμενο την προστασία, τη διατήρηση, την προώθηση και την ενίσχυση της Ελληνικής Εθνικής ταυτότητας δια μέσω πολιτιστικών, κοινωνικών, και οικονομικών σχεδίων και προγραμμάτων. Κύριοι τομείς εστίασης του Foundation είναι:
 
1. Παιδεία και Πολιτισμός 
2. Ενίσχυση της Κοινωνικής Πρόνοιας, ιδιαίτερα στα παραμεθόρια νησιά 
3. Ανάπτυξη της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας
4. Ενίσχυση του Αθλητισμού
 
Ειδικότερα για τον αθλητισμό, το Lascaris Foundation έχει θέσει ως στόχο την προώθηση πλήρως των αθλητικών δραστηριοτήτων και αθλητικών συμμετοχών της Ελλάδας σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.  Η φιλοσοφία του Αθλητισμού και το ότι οι αθλητικές δραστηριότητες ενθαρρύνουν τη σωματική δραστηριότητα και την υγεία, προωθούν τη συνεργασία, ενθαρρύνουν τη στρατηγική σκέψη και το ομαδικό παιχνίδι, αγκαλιάζουν πλήρως τις θεμελιώδεις αξίες για τις οποίες έχει συσταθεί το Lascaris Foundation.
 
Χορηγός επικοινωνίας της ομάδας είναι το περιοδικό 4Τροχοί, ενώ το πλήρωμα θα χρησιμοποιεί λάστιχα της Pirelli.
 
πηγη.highoctane