Πίσω από κάθε ιδιαίτερων συγκινήσεων έκδοση της Peugeot μέχρι σήμερα βρίσκεται ηPeugeot Sport που εκτός των αγωνιστικών περγαμηνών που έχει να επιδείξει, οι άνθρωποί της μπορούν να υπερηφανεύονται πως ιστορικά τουλάχιστον έχουν δημιουργήσει και ορισμένα απο τα πιο... συγκινητικά hot hatch και όχι μόνο. 
 
Πλέον με το Peugeot 308 GTI που παρουσιάστηκε τώρα, η Peugeot Sport αναγνωρίζεται πιο επίσημα από ποτέ μιας και οι Γάλλοι προσθέτουν το όνομά της στην πλήρη ονομασία του αυτοκινήτου, ώστε να έχουμε το “Peugeot 308 GTI by Peugeot Sport”. 
 
Ήδη το αυτοκίνητο ήταν πολυαναμενόμενο μετά την παρουσίαση του απλού Peugeot 308 και έγινε ακόμη περισσότερο μετά τη γέννηση του Peugeot R Hybrid Concept το οποίο έμοιαζε ονειρικό. 
Οι Γάλλοι έτσι αποφάσισαν να διατηρήσουν έστω τα διακοσμητικά στοιχεία αυτού του concept όπως το μαύρο πίσω μέρος, που προσδίδει “αγριάδα” χάρη στη διχρωμία, αλλά δεν ξέχασαν και τους κινητήρες. 
 
Έτσι το κύριο χαρακτηριστικό του νέου Peugeot 308 GTI είναι ο κινητήρας των 1.6lt που αποδίδει 270ps και εξοπλίζει την κορυφαία έκδοση. Ναι, όπως καταλάβατε υπάρχει και μικρότερη με 250ps που αποτελεί την entry level έκδοση και συνδυάζεται με κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων και μπλοκέ διαφορικό στον εμπρόσθιο άξονα, επιλογές που φυσικά υπάρχουν και στο Peugeot 308 GTI 270
 
Τα νούμερα των επιδόσεων είναι το ένα σκέλος των εντυπώσεων που αφήνει το Peugeot 308 GTI κατά την παρουσίασή του. Το άλλο όπως είπαμε είναι η σφραγίδα της Peugeot Sport σε επίπεδο συμπεριφοράς στο δρόμο, κάτι που πριν την απλή αυτή μετάφραση σημαίνει ειδικά σχεδιασμένη ανάρτηση για τις ανάγκες. 
 
Συμπληρωματικά ασφαλώς υπάρχει η αντιστρεπτική που έχει εξελιχθεί για την ιδανική ισορροπία μεταξύ του εμπρός και του πίσω μέρους του αυτοκινήτου, αλλά και σύστημα διεύθυνσης φτιαγμένο να λειτουργεί συνδυαστικά με το Torsen μπλοκέ που φοράει το αυτοκίνητο. 
 
Τέλος σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό υπάρχουν πολλοί χρωματικοί συνδυασμοί για το αμάξωμα, sport τιμόνι και bucket καθίσματα απο alcantara στο εσωτερικό, μεταξύ άλλων hot λεπτομερειών. 
 
Ακούγονται όλα τόσο τέλεια!
 
πηγη.highoctane