Η Maria de Filippis θεωρείται η πρώτη γυναίκα που πήρε μέρος σε αγώνες τηςFormula 1 και από τα διάφορα στοιχεία που προκύπτουν μελετώντας την ιστορία εκείνης της εποχής στους αγώνες, φαίνεται πως ήταν ταχύτατη και άκρως ανταγωνιστική ανάμεσα στους άντρες οδηγούς.


Η Ιταλίδα οδηγός που σήμερα είναι 90 ετών έχει συνδέσει το όνομά της με τη Maserati καθώς συμμετείχε με την 250F σε ορισμένους αγώνες αναγκάζοντας τον ίδιο τον Juan Manuel Fangio να παραδεχτεί ότι οδηγούσε υπερβολικά γρήγορα. Μάλιστα μετά την αποχώρησή της από τους αγώνες λόγω των πολλών θανάτων εκείνη την εποχή (το 1958) αφού έκανε ένα διάλειμα ίδρυσε στη συνέχεια το Maserati Club
 
Γενικώς είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση καθώς αγαπάει τους αγώνες ακόμη και σήμερα και μιλάει με πολύ πάθος και έχοντας άποψη για το αυτοκίνητο και τη Formula 1 της εποχή μας. 
 
Επί του προκειμένου τώρα, η Maserati δημοσίευσε ένα πολύ όμορφο video με την Maria de Filippis να αναφέρεται σε εκείνη την εποχή και κεντρικό μήνυμα πως ο καλύτερος δρόμος είναι αυτός που ανοίγεται μπροστά σου. Παρόλα αυτά τον Ιούλιο του 2014 τα ίδια πλάνα και προφανώς η ίδια συνέντευξη έχει χρησιμοποιηθεί από άλλη εταιρεία που ενεπλέκη με τη Formula 1 και ήθελε να προβάλει τη δραστηριότητά της αυτή. Το μήνυμα είναι διαφορετικόα φυσικά αλλά η ουσία δεν παύει να είναι η ίδια. 
 
Σε κάθε περίπτωση δεν είναι κακό να θυμίζει κανείς τους σημαντικούς ανθρώπους αυτού του πλανήτη αλλά αν μη τι άλλο από τη Maserati περιμένεις κάτι πιο… πρωτογενές. 
 
Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε και τα δύο video...
 
πηγη..highoctane