Όταν το Lexus LF-LC Concept έκανε το ντεμπούτο του στην ίδια έκθεση πριν τέσσερα χρόνια εντυπωσίασε το κοινό. Σήμερα ελαφρώς αλλαγμένο επανέρχεται ως έκδοση παραγωγής πλέον και χωρίς το LF στην ονομασία του. 


Με την πρώτη ματιά, καθίσταται προφανές ότι η συνεργασία μηχανικών και σχεδιατών ήταν άκρως επιτυχημένη. Το νέο μοντέλο παραγωγής μοιράζεται πολλά από τα βασικά του σχεδιασατικά στοιχεία με το πρωτότυπο μοντέλο, όντας δυναμικό και επιθετικό. 
 
Το μεταξόνιό του είναι στα 2.870mm, ενώ το συνολικό μήκος του αυτοκινήτου φτάνει τα 4.760mm με το πλάτος να είναι στα 1.920mm και το ύψος μόλις στα 1.345mm. 
 
Στο εσωτερικό του κυριαρχεί το καφέ δέρμα με ρετρό πινελιές από νίκελ ενθέσεις, ενώ το ταμπλό είναι σχεδιασμένο έχοντα στο επίκεντρο τον οδηγό. Μάλιστα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε ο οδηγός να κάθεται όσο πιο κοντά στο κέντρο βάρος του αυτοκινήτου γίνεται.

Το Lexus LC 500 είναι το πρώτο μοντέλο της Lexus που χρησιμοποιεί τη νέα πλατφόρμα GA-L και που θα αποτελέσει βάση για πολλά μελλοντικά μοντέλα της. 
 
Το Lexus LC 500 παίρνει πνοή από τον V8 5.0lt βενζινοκινητήρα που βρίσκεται στο RC F και στο GS F. Το ατμοσφαιρικό αυτό διαμάντι επιλέχθηκε για την ομαλή, γραμμική απόκριση του γκαζιού και τον εξαιρετικό ήχο του και αποδίδει 467 ίππους οι οποίοι παιρνούν στον πίσω άξονα με τη βοήθεια ενός νέου 10τάχυτου, αυτόματο κιβώτιου.

Το Lexus LC 500 θα διαθέτει φυσικά τη γνωστή τεχνολογία ασφαλείας της Lexus που αφορούν την ενεργητική και την παθητική ασφάλεια καθώς και τη ρύθμιση της οδικής συμπεριφοράς του αυτοκινήτου.

πηγη.highoctane