Πρόσφατα σας είχαμε παρουσιάσει τις πρώτες φωτογραφίες και στοιχεία του VW Golf GTI Clubsport. Τώρα ωστόσο έχουμε την πλήρη αποκάλυψη του μοντέλου που ουσιαστικά αποτελεί το πλέον ισχυρό Golf GTI της ιστορίας το οποίο έρχεται για τον εορτασμό 40 ετών από το πρώτο Golf GTI


Τα πιο σημαντικά λοιπόν βρίσκονται κάτω από τον κινητήρα του VW Golf GTI Clubsport. Εκεί ο γνωστός και μη εξαιρετέως 2.0 TSI έχει αναβαθμισμένη ισχύ 265ps που ωστόσο για περίοδο 10sec μπορεί να αυξηθεί και να αγγίξει τους 290ps. Ως αποτέλεσμα το VW Golf GTI Clubsport σημειώνει ένα ξερό 6sec για το 0-100km/h με το μηχανικό 6τάχυτο κιβώτιο και 5.9sec για το DSG των ίσων σχέσεων. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 250km/h και τα 249km/h αντίστοιχα.


Εκτός βεβαίως της ιπποδύναμης και των επιδόσεων το VW Golf GTI Clubsport φέρει και ένα νέο αισθητικό πακέτο με νέους προφυλακτήρες, side skirts, μία ευμεγέθη δίχρωμη αεροτομή και σκουρόφρωμα πίσω φωτιστικά σώματα. Τη διαφορά ωστόσο κάνουν οι ζάντες αλουμινίου Bresica των 19 ιντσών οι οποίες θα προσφέρονται προαιρετικά καθώς οι βασικές θα είναι 18 ιντσών. Τέλος στην παλέτα των χρωμάτων προστίθεται το Oryx White που βλέπετε στις φωτογραφίες. 


Στο εσωτερικό του VW Golf GTI Clubsport ξεχωρίζουμε το 3άκτινο τιμόνι με επένδυση αλκαντάρας και φυσικά τα πανέμορφα bucket καθίσματα. 


πηγη.highoctane