Το Αμερικάνικο MotorTrend  το έκανε πάλι το θαύμα του και μας χάρισε για 5η συνεχόμενη χρονιά ένα από τα εντυπωσιακότερα drag races. Στα πλαίσια λοιπόν του Best Drivers Car Week 2015, οι συνάδελφοι μας από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού μάζεψαν τα καλύτερα αυτοκίνητα της χρονιάς. Πριν προλάβετε να μιλήσετε για απουσίες, μόνο αυτοκίνητα που πωλιούνται κανονικά στην αγορά έχουν συμπεριληφθεί. Άρα Ferrari 488 GTB, McLaren 675LT κλπ. είναι λογικά να μην πάρουν μέρος.  


Το δυνατότερο αυτοκίνητο στο World’s Greatest Drag Race ήταν η Corvette Z06. Με 650ps ήταν το μεγάλο φαβορί, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στο τέλος. Τα πράγματα όμως δεν ήταν τόσο απλά, μέχρι τα πρώτα 100km/h η Bentley GT3R των 579ps ήταν στα ίσα με τη Corvette. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό το ότι ένα αυτοκίνητο που ζυγίζει πάνω από 2 τόνους κάνει 0-100km/h σε 3.3sec! Ελάχιστα πιο πίσω η Mercedes AMG GT S  με 510ps αλλά εξαιρετική πρόσφυση παρόλο που είναι πισωκίνητη. Η ολοκαίνουργια Cadillac CTS-V ακολούθησε που με την ισχύ της (640ps) έκανε τους Γερμανούς της BMW (M5) και της Mercedes (E63) να χαίρονται που δε συμμετείχαν στον αγώνα.

 

Οι Γερμανοί πήραν το αίμα τους πίσω όμως με την Mercedes C63 S (510ps) να αφήνει δυο θέσεις πίσω την Cadillac ATS-V (460ps) . Λίγο πιο πίσω, ένα από τα σημαντικότερα αυτοκίνητα της χρονιάς, η Porsche Cayman GT4 που με τα 385ps έσκισε στο γύρο στην Laguna Seca. Πίσω από την ATS-V, το εντυπωσιακό εξωτερικά αλλά πολύ βαρύ Lexus RC-F (477ps). Προτελευταίο, το Golf R (300ps) που μπορεί να κερδίζει όλα τα συγκριτικά με τα υπόλοιπα hot hatch αλλά σε τέτοιους αγώνες μετράει πάνω από όλα η ισχύς. Τελευταίο, το νέο Mazda MX-5 το οποίο με 160ps ήταν λογικό να μην πρωταγωνιστήσει αλλά η οδηγική συμπεριφορά του το έφερε στη τελική τριάδα του Best Drivers Car Week 2015.

πηγη.highoctane