Το Motor Trend ετοίμασε το νέο επεισόδιο της σειράς Head2Head. Πρωταγωνιστές και αντίπαλοι οι Corvette Z06 και Dodge Viper ACR, τα δύο πιο ισχυρά και hardcore musclecars. 


Αρχικά έχουμε τις κλασικές δοκιμασίες επιτάχυνσης, φρεναρίσματα και 0-400 ενώ στη συνέχεια ο παρουσιαστής και οδηγός αγώνων Randy Pobst αναλαμβάνει την παρουσίαση των αυτοκινήτων και βεβαίως τη δοκιμή τους στην πίστα Mazda Laguna Seca στην Καλιφόρνια. Ο Randy βρίσκει πολύ ισχυρή την Corvette αλλά ταυτόχρονα πολύ δύσκολη και απαιτητική στο όριο την ίδια στιγμή που η Viper είναι αποτελεσματική, ταχύτητα και φοβερή ευκολοδήγητη. “Χωρίς χέρια σε Viper” είναι η χαρακτηριστική του έκφραση. Σε αυτό το κομμάτι του βίντεο εμφανίζεται για λίγο και η Porsche 911 GT3 RS ώστε ο Randy να έχει μία αίσθηση από ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά και όχι μόνον supercars που τίθενται αντιμέτωπα τα δύο musclecars με την οποία βεβαίως θέτει και έναν χρόνο-στόχο στην πίστα. 
 
Μετά οι δύο δοκιμαστές του περιοδικού, Jason Cammisa και Jonny Lieberman οδηγούν τις Corvette Z06 και Dodge Viper ACR σε επαρχιακούς δρόμους για να δώσουν τη δική τους ετυμηγορία. Αμφότεροι καταλήγουν ότι η Corvette θα ενθουσιάσει περισσότερο τον οδηγό της αλλά παράλληλα θα έχει και μεγάλες πιθανότητες να τον… σκοτώσει καθώς είναι άκρως απόλυτη και με νευρικές αντιδράσεις στο όριο. Αντίθετα το Viper είναι πιο αποστειρωμένο οδηγικά και με πολύ χειρότερο ήχο ωστόσο είναι άκρως φιλικό και τρομερά αποτελεσματικό. Και αυτό είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό αν αναλογιστούμε το παρελθόν της Viper. 
 
Όσον αφορά τους χρόνους στην πίστα; Το αποτέλεσμα μεταξύ των δύο όσον αφορά τον νικητή ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενο. Η διαφορά όμως είναι τόσο χαοτική που είναι ικανή να αλλάξει κατηγορία τα δύο musclecars καθώς ο νικητής όχι μόνον είναι πιο γρήγορος από την Porsche 911 GT3 RS αλλά και από την McLaren P1... 
 
πηγη.highoctane