Επιβλητική όπως αρμόζει σε ένα αυτοκίνητο της Bugatti και αποτελεσματική όπως αρμόζει σε ένα αυτοκίνητο που αντικαθιστά την Bugatti Veyron είναι η ολοκαίνουριαBugatti Chiron που έρχεται να μαγνητίσει με την εξωτική της εμφάνιση και να μας ζαλίσει με τις εκπληκτικές της επιδόσεις. 
 

Η συνταγή είναι εν πολλοίς ίδια με την Bugatti Veyron ωστόσο στην εμφάνιση έχουν γίνει επεμβάσεις που καθιστούν το αυτοκίνητο πιο σύγχρονο, κάτι που είναι απόρροια της επιτυχίας του πρωτοτύπουBugatti Vision Gran Turismo. Επιπλέον έχουν διαφοροποιηθεί και άλλα στοιχεία όπως η απολύτως ανθρακονημάτινη κατασκευή, η ανάρτηση που είναι ρυθμιζόμενη και επιτρέπει διαφορετικά modes λειτουργίας και φυσικά ο κινητήρας ώστε να αποδίδει 1.500 ps και 200kg.m ροπής.


Αυτός (ο κινητήρας) είναι ο ίδιος με την Veyron ωστόσο είναι σημαντικά αναβαθμισμένος. Έτσι από τα 8.0lt και τα 4 turbo του W16 προκύπτει πλέον καλύτερη αναλογία κιλών ανά ίππο και συνολικά καλύτερη λειτουργία καθώς είναι αναβαθμισμένο και το κιβώτιο των επτά σχέσεων αλλά και το σύστημα εξάτμισης από τιτάνιο για να μην ασκείται μεγάλη πίεση.


Κάπως έτσι σε νούμερα η Bugatti Chiron μεταφράζεται ως 2,5 sec για το 0-100 km/h και 6,5sec για το 0-200km/h.


Φυσικά όλα τα παραπάνω για τους περισσότερους από εμάς είναι για να τα διαβάζουμε απλώς, γιατί το πιο ίσχυρο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο θα βγει σε 500 αντίγραφα, εκ των οποίων στην Bugatti λένε πως έχουν πουλήσει το 1/3 αυτών και θα κοστίζει 2,4 εκατομμύρια ευρώ. 


πηγη.highoctane