Έπειτα από τρία χρόνια φημών και συζητήσεων η Lamborghini πήρε τη μεγάλη απόφαση να δώσει το πράσινο φως στην παραγωγή μια crossover/SUV, όπως θέλετε πείτε την, έκδοσης.
 
Αυτό φυσικά το είχε αφήσει να φανεί με την πρωτότυπη Urus πριν μερικά χρόνια, αλλά πλέον είναι οριστικό. Το μοντέλο της θα είναι έτοιμο το 2018 και θα τα βάλει με την Porsche Cayenne.
 
Σημαντικό είναι το γεγονός πως το νέο μοντέο της ιταλικής μάρκας θα κατασκευάζεται επί ιταλικού εδάφους, στη Sant Άgata Bolognese, καθώς η μάρκα ήρθε σε συμφωνία ύψους 80 εκατ. ευρώ, με την ιταλική κυβέρνηση. 
 
Σημαντικό στοιχείο αυτό, καθώς η Lamborghini έχει περάσει εδώ και καιρό στα χέρια του ομίλου VW.
 
Αν θέλετε τη γνώμη μας, πρόκειται για το χρονικό ενός προαναγγελθέντου θανάτου, καθώς ηLamborghini εδώ και καιρό φαίνεται πως χάνει την... αποκλειστικότητά της. Και αυτό γιατί μοιράζεται πλέον αρκετή από την τεχνολογία της με μοντέλα της Audi (βλέπε R8), ενώ ακόμη και στο εσωτερικό συναντά κανείς πολλά κοινά μέρη. Από την άλλη η απόφαση αυτή κάθε άλλο θα βλάψει τη μάρκα, η οποία όπως συνέβει και με την Porsche, σε ενδεχόμενη εμπορική πορεία του μοντέλου της θα ετοιμάσει και άλλες μιρκότερες και πιο προσιτές εκδόσεις (βλέπε Cayman).
 
 πηγη.highoctane